loading...
روانشناسی و مشاوره آنلاین
خجسته بازدید : 123 سه شنبه 02 آذر 1400 نظرات (0)

دستاورد دانش پزشکی درباره کرونا حاکی از آن است که این ویروس می‌تواند درگیری مغزی و عصبی داشته باشد و اختلالات روانی و عصبی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت بر جای بگذارد. البته کرونا به هیچ عنوان بیماری جدیدی نیست و سال‌ها به‌عنوان یک ویروس با علائم تنفسی خفیف وجود داشته است. اما چیزی که طی ۲ سال اخیر بشر را گرفتار کرده، گونه جدید آن است که علائم و اختلالات روان‌‌پزشکی را تشدید یا ایجاد می‌کند و به‌دلیل تأثیری که بر سیستم عصبی می‌گذارد می‌تواند مشکلات عصبی و روانی را افزایش دهد.

مقالات علمی در این‌باره به‌تدریج و به‌صورت دقیق‌تر در حال تدوین‌هستند. در کشورمان نیز هرچند کار علمی و تحقیقاتی که شیوع یا فراوانی اختلالات را در مقطع مشخصی سنجیده باشد وجود ندارد اما مشکلات روان‌پزشکی پس از پاندمی کرونا تشدید شده است. تجربه کار روان‌‌پزشکان ما در این مدت نشان داده که مبتلایان به کرونا پس از بهبودی تا مدتی

(از یک‌هفته تا چندماه) با مشکلاتی ازجمله اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، خستگی و... مواجه می‌شوند. تحقیقاتی هم که اکنون در حال انتشار است اغلب مربوط به گونه‌های قبلی کروناست اما درباره گونه‌های جدید و جهش‌یافته هم این مسئله مطرح است که درگیری سیستم عصبی می‌تواند بیشتر باشد. به‌طور واضح هر بیماری جدی مثل کرونا می‌تواند افراد را گرفتار مشکلات روان‌پزشکی به شکل حاد کند یا داروهایی که تجویز می‌شود ممکن است عوارضی برجای بگذارد اما درباره خود کرونا(کووید-۱۹) مشخص شده که مستقل از استرسی که بیماری ایجاد می‌کند یا مستقل از داروها و درگیری‌های معمولی که ناشی از التهاب سیستم بدن است، خود ویروس می‌تواند سیستم عصبی انسان را به شکل مستقل درگیر کند اما این درگیری‌ها خفیف است و به عوارض ترسناک و آزاردهنده منجر نمی‌شود. عوارض احتمالی مشاهده‌ شده ازجمله خستگی، ضعف و استرس هم پس از مدتی با درمان یا بدون درمان برطرف می‌شود. درصورتی که احساس تنش، اضطراب، افسردگی، احساس ناامیدی، خستگی و بی‌خوابی بیشتر از دست‌کم ۲ هفته با فرد بهبودیافته همراه باشد، بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه کند. البته در برخی علائم ازجمله تمایل به‌ خودکشی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن مراجعه به روان‌‌پزشک صورت گیرد.

درباره بروز اختلالات روان‌‌پزشکی چند نکته مطرح است و نمی‌توان مدعی شد که اثر مستقیم ویروس بر مغز و یا اثر دارویی منجر به بروز این اختلالات می‌شود، چراکه بسیاری از افراد ژن‌های مستعد برای اختلالات روان‌‌پزشکی دارند و در مواجهه با کووید-۱۹ و در شرایط عمومی اضطراب‌آوری که به‌دلیل ابتلا، نگرانی از مرگ‌ومیر و عوارض جدی رقم خورده احتمال فعال‌شدن این ژن نهفته وجود دارد. همچنین بسیاری از بیماری‌ها ممکن است به‌دلیل ابتلا به کووید-۱۹ ایجاد شود؛ چراکه این ویروس بخش قابل توجهی از جمعیت را مبتلا می‌کند و طبیعتا عوارض نادر آن بیشتر از حد معمول نسبت به دیگر بیماری‌ها افراد را گرفتار می‌کند.  با گذشت نزدیک به ۲ سال از شیوع کرونا در کشور، دور از انتظار نیست که مشکلات روان‌پزشکی مانند دیگر نقاط جهان، در ایران هم افزایش پیدا کند. بنابراین مهم‌ترین توصیه، رعایت اصول خودمراقبتی شامل فعالیت فیزیکی، ورزش و تداوم درارتباط‌بودن با نزدیکان از طریق تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی است. دیگر اینکه اگر فرد اختلالات روان‌‌پزشکی را تجربه می‌کند که از ظرفیت او فراتر رفته، مراجعه به روان‌‌پزشک توصیه می‌شود.

مشاوره خانواه در تهران

بهترین روانشناس کودک در تهران    

دکتر روانشناس خوب در تهران

درمان اختلال پانیک    

درمان اختلال دوقطبی

درمان اختلال وسواس اجباری

 

درمان اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان

درمان اختلال خواب کودکان

بهترین راه درمان بیش فعالی کودکان  

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
کلینیک روانپزشکی و رواننشاسی ویان مشاوره کودک نوجوان،مشاوره ازدواج و ..... درمان انواع اختلالات روانی مطب سعادت آباد تهران، سعادت آباد ضلع جنوب میدان کاج خ ۱۱شرقی یا مقدس پلاک ۳ واحد ۳۰۲ طبقه سوم  گروه کودک ۰۹۰۳۶۵۶۵۹۱۰-۰۲۱-۸۶۱۲۷۴۴۶-۰۲۱-۸۶۱۲۷۴۸۷  بزرگسال ۰۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱-۰۹۳۳۰۶۲۰۵۱۹  مطب 22385718-26765933 (021)  مطب میرداماد تهران،میرداماد، میدان مادر، خیایان سنجابی، کوچه یکم، پلاک ۸، واحد هفده طبقه دوم  شماره تماس ۰۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰-02122904886-021۲۲۹۰۴۸۸۷  مطب علامه تهران، علامه جنوبی، خیابان چهلم مرکزی، پلاک ۸، طبقه سوم  مطب علامه اطفال 021-86127487-021-86127446  مطب علامه بزرگسال 021-88572103-021-88583147
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 152
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 20
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 25
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 25
  • بازدید ماه : 350
  • بازدید سال : 4,987
  • بازدید کلی : 11,002